Over Wil Thissen en de Helende Reis

Over Wil Thissen en de Helende Reis

In 2006/2007 heb ik kennis gemaakt met de Helende reis. Deze methode sprak mij zo aan dat ik er vanaf de kennismaking volledig voor ben gegaan. Ik heb mezelf in het diepe gegooid en ben meteen de opleiding tot Journey  Therapeut gaan volgen.

Vanaf die tijd werk ik met Helende reizen, met volwassenen en kinderen, met oude mensen en met jonge mensen. Soms gaf ik een heel korte reis waarvan weinig diepgang werd ervaren, en na drie maanden werd ik teruggebeld met de mededeling: ik heb nooit geweten dat die kleine gebeurtenis in mijn leven zoveel invloed op mijn hele manier van in het leven staan heeft gehad. Het lijkt wel alsof ik een ander mens geworden ben, alsof er een last van mijn schouders is afgenomen, ik leef veel meer in vrijheid. En soms verliep een helende reis moeizaam en was er gelijk een fantastisch mooie ervaring en bevrijdend gevoel.

Sommige periodes was ik er intensief mee bezig, andere periodes minder.

Ik heb in 2012 en in 2014 mijn bijscholing gedaan, tussendoor ben ik regelmatig gevraagd of aanwezig geweest om bij evenementen van Helende reizen te helpen, zowel bij kinder workshop dagen van Paradise Kids als bij The Journey zelf. Bij Paradise Kids heb ik een aantal keren deelgenomen aan de weekend workshops Vrij zijn.

Dit jaar kan ik in mijn eigen centrum Wilde lotus aan de slag gaan, en dit jaar of volgend jaar staat weer een bijscholing op het programma en eventueel de accreditatie.