De eerste graad van Reiki

De eerste graad van Reiki

Bij het ontvangen van de inwijding in de eerste graad van Reiki, maakt je master voor jou contact met de universele Reiki energie. Je energiebanen worden gestimuleerd en geopend om steeds weer met deze energie te kunnen werken.

Wanneer je de inwijding in Reiki 1 hebt ontvangen kun je tijdens behandelingen door handoplegging jezelf en anderen op fysiek niveau begeleiden en genezingsprocessen stimuleren. Voor jezelf betekent het dat je tijdens iedere  Reiki behandeling zelf deze energie door je lichaam laat stromen, waardoor ook continu  je eigen genezingsprocessen worden gestimuleerd. Door te behandelen met Reiki stroomt de energie als een regenboog door alle delen van je lichaam en geest, jij zelf wordt door deze behandelingen steeds weer gezuiverd.

Reiki basislessen:

  • We beginnen met het bespreken van het leven volgens de basis principes van Reiki en de Reiki leefregels
  • Je leert om voor je met behandelen begint je eigen aura te reinigen, Ko nyo ko,
  • Je leert channelen en werken met de energie volgens de methode Hatsu ReiHo.
  • Je leert twee methodes om te scannen, eerst je eigen lichaam en later bij het behandelen dit ook toe te passen bij andere personen.
  • Je leert chakra energie stimuleren en balans brengen indien het evenwicht is verstoord.
  • Je leert bij het behandelen op fysiek niveau ook de combinatie van fysieke symptomen en klachten te behandelen, waarbij je je realiseert dat ieder mens anders reageert op Reiki energie. Reiki werkt volgens universele principes, je stimuleert genezingsprocessen, wetend dat knopen in een lichaam vaak zijn ontstaan na een moeilijke te verwerken ervaring. Reiki stimuleert waar het nodig is om deze knopen op te ruimen.

Zorgen voor jezelf

Vaak merk je dat je na een inwijding geconfronteerd wordt met je manier van leven, je gaat steeds duidelijker zien hoe je in het leven staat. Je gaat steeds duidelijker ervaren vanuit welke motivatie je denkt, spreekt en handelt. Je gaat bijsturen, vanuit een positieve intentie werken en leven. Dit kan gepaard gaan met ups en downs.

Wilde Lotus staat garant voor begeleiding, voor en na je inwijding.