De Derde graden van Reiki

De derde graden van Reiki, Reiki 3A en Reiki 3B

De derde graden van Reiki, voltooien je Reiki opleiding. Met de initiatie in de derde graad word je Reiki Master. Deze initiatie, Reiki 3A, sluit aan bij een heel diepgaande groei en ontwikkeling.

Op allerlei niveau’s ben je al veel bewuster gaan leven, nu krijg je een spirituele verdieping. Alle facetten van je leven worden belicht, je komt steeds meer in je Reiki bron en gaat steeds meer van daaruit leven. Alle facetten verdiepen zich meer en meer, zowel je meditaties als inzichten en je innerlijke rust en harmonie maken een innerlijke groei door, je staat steeds steviger in het leven.

De basislessen van Reiki 3A

Vanuit je intuïtie  en je levenservaring weet je wanneer je eraan toe bent. Het is een proces dat zich op een natuurlijke wijze ontwikkelt en voltrekt. Je Reiki master heeft je begeleid op deze weg, samen bepaal je wanneer je inwijding plaatsvindt. Dit kan in een groepje of individueel. Deze mastergraad is de afronding van het “helende” deel van de Reiki cursussen.

Voordat je deze inwijding ontvangt wordt je begeleid in je groei. Je raakt meer en meer afgestemd op de bron die Reiki is, wat Reiki voor jou en je medemens kan betekenen. In overeenstemming met elkaar kun je de initiatie tot master ontvangen.

  • De basislessen van Reiki 3 beginnen met een bespreking van je ervaringen in het werken met de Reiki energie. Ken je de methodes die bij Reiki 1 en Reiki 2 bij Wilde Lotus geleerd worden? Ben je niet vertrouwd met het werken met een of meerdere technieken, dan kun je deelnemen aan een herhaling van een inwijding. (hiervoor geldt een gereduceerd tarief)
  • We lopen de methodes door, we behandelen elkaar en we bespreken wat we ervaren tijdens deze behandelingen.
  • Je leert te werken met de positieve en negatieve kracht van feedback: feedback ontvangen, feedback geven, feedback met elkaar bespreken. Daarna werk je hier thuis mee als je anderen behandelt. Dit wordt dan weer teruggekoppeld tijdens de bijeenkomst van je opleiding tot Reikimaster..
  • Je hebt samen met je master voor de inwijding minimaal 3 momenten, individueel of in een groep, waarbij je met verschillende technieken werkt. Deze worden besproken, bijgestuurd, geïntensiveerd, en steeds weer eerst bij jezelf uitgeprobeerd, bijgesteld, enz. Ook je medecursisten kunnen hier een rol in spelen. Bovendien is het handig als je met een vaste persoon afspreekt dat je steeds met hem of haar je technieken oefent.
  • Je leert de verschillende mastersymbolen en je gaat eerst bij jezelf experimenteren hiermee. Daarna kun je je ervaring en kennis inzetten tijdens de terugkom bijeenkomsten en thuis voor jezelf en/of bij het behandelen van anderen.
  • Na je inwijding neem je minstens deel aan een of meer terugkomavonden.

Zorgen voor jezelf

Je opleiding tot Reiki master kan heel intens beleefd worden. Je leeft al volgens de Reiki Leefregels, je herkent de momenten waarop je jezelf bijstuurt. Je hebt zoveel mogelijkheden van Reiki 2 ervaren, je bent zo gegroeid in de manier waarop je in het leven staat. En toch kun je nog steeds allerlei facetten ontdekken in je leven en je ervaringswereld die nog niet goed verlopen of die je nog verder wil uitbreiden. De terugkomavonden zijn een prachtig moment om dit te herkennen. In je gesprekken met je master of met medecursisten kun je hier dieper op ingaan, verder groeien tot de prachtige persoon die jij kunt zijn.

Wilde Lotus staat ook bij de Reiki master opleiding garant voor begeleiding voor en na de inwijding.

De derde graad: Reiki 3B, Master /Teacher

De inwijding master-teacher, Reiki 3B, wordt in overleg gegeven.

Basis begeleiding:

Je moet stage lopen bij alle andere inwijdingen.

Je maakt een werkstuk over een onderdeel van Reiki waarin je geïnteresseerd bent geraakt, of waar je graag mee werkt, wat je wil verdiepen. Het onderwerp bespreek je met je leraar.

Je master begeleidt je tijdens je stage en je hebt begeleidingsgesprekken over je onderwerp, samen stuur je bij.

Daarna bespreek je samen de datum van je inwijding. Dit kan ook in een groep(je) plaatsvinden.

Ook bij je Master/Teacher opleiding zorg je goed voor jezelf.

Wilde Lotus staat ook bij de Reiki master/teacher opleiding garant voor begeleiding voor en na de inwijding.